Din Asimile Edilmekte...

Se-ZeR

Emektar
12 Tem 2008
10,796
117
Antalya
Merhaba Arkadaşlar:
Kitap okuyordum Da, Aklıma Bu Konuda Biraz Yazmak Geldi. Herkes Bilgilensin, Faydalansın Diye De Yazıyorum. Müslümanlık asimile ediliyor arkadaşlar. Hem de siz hiç farketmeden. İlk asimile şekli, yorumcularımız... Maşallah artık ağzı olan ''Furkan'' hakkında yorum yapmaya başlamış. Biri ... ayet hakkında evet diyorsa, diğeri hayır diyor. Bir De üstüne Bunun Doğrulunu tartışmaya çalışıyorlar...
İkinci yol ise, Furkan'ı fazla kurcalayıp kafayı bozanlar. Adam gidip harfleri kodluyor onlarla bir şey yapıyor, 1453'ü 2011'i buluyor. Yahu anlamıyorum ki, bana da 5-6 tane sayı verin size istediğiniz sayıyı bulayım. Matematikle dans etmenin kuralları, Furkan'ın sırlarına bağlanmış... Yok 2012 de ölecekmişiz de kıyamet kopacakmış da, yahu Furkan'da diyor ki: ''Kıyamet Vaktini Bir Tek Ben Bilirim'' sen hala inatla bunun üstüne gidiyorsun. Furkan'da ''Kader Hakkında Fazla Konuşmayın'' diyor, sen hala 2012 de şöyle olacak böyle olacak diye kehanetler yağdırıyorsun başımıza, anlamadım ki derdi nedir insanoğlunun.
Mesela; ''Doğrusu Biz seni, Hak İle Müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik...'' Söylenen belli, peygamberin gelişi ve geliş sebebi yazılmış işte. Sen Daha Bunun altında ne arıyorsun? ama uslu durmuyor adamlar, Yok, müjdeleyici derken şunu demek istedi, uyarıcı derken bunu demek istedi... Ya allahın sizden korkusumu vardı da söylemedi? HAŞA! elbetteki derin ayetler var, ama her ayetide derinlemesine beklememek lazım.
Bir de şu var, Koskoca, allahın indirdiği, 6 yaşındaki ******n okuyup, anlayıp ezberlediği kuranı bıraktık, gidip önce ciltlerce fıkıh kitabı okumaya başladık. Bak Kardeşim: ''kuran insanoğlu için indirildi, 7 den 70 e herkes anlasın diye indirildi, anlalışmıyacak bir şey yok o ayetlerde. Tek fark büyük bir yerden olması...'' ölümsüzlüğün sırrı diye bir kitap çıksa, herkes hücum eder, okuma rekorları kırar, arkadaşım bunu, ebedi olan Allah yazdı, hala duvara koymuş karşısında çekirdek çıtlıyorsun, Oku onu oku ki, kendini tanıyasın, oku ki rabbini Tanıyasın...

Bu Günlük Bu Kadar, Yoruldum, Devam Edecektir...
Se-ZeR

 

ByZeyd

Kadim Üye
19 Ağu 2009
5,484
0
Eline sağlık se-zer. Güzel bir konuya değinmişsin.

Günümüzde böyle bir akımın oluşmasının sebebi, Kur'an'ın çok eskilerde kalan yorumlarının bu günkü yaşamla kıyaslanmasıdır. Mustafa İSLAMOĞLU gibi müfessirlerimiz bunu çok güzel açıklamaktadırlar. Kur'an üzeriden yorum yaparken, bazı şahıslar Kur'an'ın eskilerdeki yorumlarını bakarak, onun bu güne ışık tutamayacağını ve artık eskidiğini, bizim çağdaş(!)laşmamız gerektiğini söylemekteler. Halbuki bilseler, kendi yorumladıklarının aslında taa 1000 yıl önceki yorumlar olduğunu... :) Aslında Kur'an, günümüzdeki olaylar çerçevesinde yeniden yorumlanabiliyor. Bu da onun mucizevi bir kitap olduğunu kanıtlıyor.

Gelelim sayı konusuna.:) Aslında sayılar sadece 1,2,3,4... değildir. Sayıların da bir felsefesi vardır. Yani sayıları kullanarak aslında bir çok şey yapılabilir. Örnek: Kabala denilen bir büyü kitabında sayılar ve oranları(örn: 1,618 ki bu altın orandır) kullanılarak büyü yapılabiliyor. Fakat bazıları bu büyü meselesini(Kur'an da yasaklanmış olmasına rağmen) Kur'an 'nın üstünde uygulamaya çaışıyorlar. Sonuç=0 . Yapamıyorlar, çünkü; Kur'an İlahi bir güç(Allah c.c.) tarafından korunmakta!

Vesselam...
 

!nFiNiTe

Kadim Üye
21 Şub 2011
5,915
3
Hell
ölümsüzlüğün sırrı diye bir kitap çıksa, herkes hücum eder, okuma rekorları kırar

haklısın. ve böle bi konuya degindigin için tşrklr. bana göre artık insanlar allahtan deil ! ölümden korkar oldular. ama bilmiyolarki yada biliyolar işine gelmiyo demekki bizi yaratan allah ve tekrar yanına alıcakta o biz ölmicez sadece bizi yaratanın huzuruna gidicez. millet böle düşünse hiç bir sorun olmıcaktir.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.