Wındows daha hızlı tazelesın

_JoK3R_

Üye
2 Kas 2009
249
0
Windows ile calisirken, ozellikle bilgisayarinizin performansi pek yuksek degilse, bir klasoru icerigini degistirdiginizde, bir veya birkac dosya sildiginizde veya tasidiginizda klasoru icerigini her seferinde F5 ile guncellemek zorunda olabilirsiniz. Windows'in tazeleme hizini REGISTRY kullanarak artirip bu tusa basma gerek kalmamasini saglayabilirsiniz. Asagidaki adimlari takip edin:

Baslat menusunden Calistir komutunu calistirin. REGEDIT yazip Enter tusuna basarak Registry Editorunu acin.
HKEY_LOCAL_MACHINE\\System\\CurrentControlSet\\Con tro l\\Update bolumune gelin.
Sag taraftaki Updatemode anahtarinin uzerine cift tiklayin. bu degeri 1 ile 7 arasinda bir seyler yapin.
Tamam dugmesine basin ve Windows'u yeniden baslatin. Klasorlerin iceriginin daha hizli guncellendigini goreceksiniz.


GERI DONUSUM KUTUSUNUN ADINI DEGISTIRMEK
Masaustunde butun simgelerin isimlerini degistirerek Windowsunuzu ozellestirebiliyorsunuz, bir tanesi haric: Geri Donusum Kutusu. Bu simgenin uzerine gidip sag fare dugmesine basinca adini degistirmek icin bir komut gelmiyor. Ama uzulmeyin, bu ismi cop tenekesi veya dipsiz kuyu gibi bir sekilde degistirmek istiyorsaniz Registry Editoru yardiminiza kosacaktir. Asagidaki adimlari takip edin.

Baslat menusunden Calistir komutunu calistirin. REGEDIT yazip Enter tusuna basin.
Sol taraftaki pencerede HKEY_LOCAL_MACHINE\\Software\\CLASSES\\CLSID\\{645 FF04 0-5081-101 B-9F08-00AA002F954E} anahtarina gelin.
Sag tarafta Default degerinin Geri Donusum Kutusu veya Recycle Bin oldugunu goreceksiniz.
Bu degeri uzerine cift tiklayarak Cop Tenekesi veya istediginiz herhangi bir sey ile degistirin.
REGEDIT uygulamasini kapatin.

Masaustunde bos bir yere tiklayin ve F5 tusuna basin. Yeni Cop Tenekeniz hayirli ugurlu olsun.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.